Maak een support ticket

Hulp nodig of een vraag over je website? Maak een support ticket aan en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

Ticket aanmaken

Login klanten
Home / Een domeinnaam kiezen

Een domeinnaam kiezen

Als je een website of internet applicatie online wilt plaatsen, heb je nood aan een goede domeinnaam. Het is belangrijk om goed na te denken over je domeinnaam omdat het de inhoud van je website vertegenwoordigd. Bedrijven en organisaties besteden vaak veel aandacht aan allerlei onderdelen van hun website: het design, de promotie van de site en natuurlijk de inhoud. Eén aspect dat vaak onvoldoende aandacht krijgt is de keuze van de domeinnaam. De juiste domeinnaam bezitten is belangrijk voor jouw internetsucces. Hier alvast enkele tips bij het kiezen van een domeinnaam.

Bedrijfsnaam

Het is interessant om je bedrijfsnaam of productnaam te nemen als domeinnaam. Als men reeds jouw bedrijf of je product kent, kan men intuïtief naar je website surfen door de naam in te tikken en gevolgd door een extentie: vb. uwbedrijfsnaam.be

Tekens

Bij het kiezen van een domeinnaam kan men gebruik maken van letters (a-z), cijfers (0-9) en koppeltekens (-). Domeinnamen zijn niet hoofdlettergevoelig. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen hoofdletters en kleine letters. Een domeinnaam kan niet beginnen, of eindigen met een koppelteken "-". De lengte van je domeinnaam moet minimaal 2 karakters zijn en maximaal 67 karakters. Een goede domeinnaam is kort maar krachtig. Hoe korter de naam hoe kleiner de kans op spelfouten dat de bezoekers zullen maken. Een korte domeinnaam is ook makkelijker te onthouden. Probeer te voorkomen dat je een domeinnaam kiest die niet goed uit te spreken is.

Hoog scoren in een zoekmachine

Om een hogere score in de zoekmachine te verkrijgen kun je de domeinnaam uitbreiden met meerdere relevante zoekwoorden. Verschillende zoekmachines geven een beter resultaat als de zoekwoorden of trefwoorden voorkomen in de domeinnaam.

Extensie

Er bestaan verschillende domeinnaam extensies: .be, .nl, .eu, .fr, .com, .eu,... Richt je site zich enkel op de Belgische bezoekers? Kies dan voor een .be-domein. Richt je site zich op een internationaal publiek dan is de beste keuze meestal een .com-domeinnaam of .eu-domeinnaam. Wereldwijd geniet de .com-domeinnaam veruit de meeste bekendheid en populariteit.

Wil je advies en hulp bij de keuze van je domeinnaam? Contacteer ons en wij zullen met plezier jou begeleiden naar de juiste domeinnaam die bij jouw project past. Adiatis kan ook een domeinnaam registreren voor je bedrijf of je organisatie. Contacteer ons en geef je gegevens met de gewenste domeinnaam.

Steven Vandooren

Steven Vandooren is oprichter van internetbureau Adiatis. Door de jarenlange ervaring bij kleine en grote bedrijven kan hij jou helpen met de juiste tools en know-how met jouw Internet Marketing.

Reacties (0)

Nieuwe reactie