Maak een support ticket

Hulp nodig of een vraag over je website? Maak een support ticket aan en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

Ticket aanmaken

Login klanten
Home / Gratis internet marketing kalender 2017

Gratis internet marketing kalender 2017

Binnenkort start het nieuwe jaar en denken we reeds aan onze digitale strategie voor 2017. Plan jouw marketing acties in een overzichtelijke marketing kalender. Maak een overzicht van jouw doelen gekoppeld aan uw doelgroep(en) en investeer je tijd en geld in acties met een voelbaar resultaat.

Verhoog jouw zichtbaarheid online en offline.

Misschien plaats je regelmatig een advertentie in een (vak)tijdschrift of (lokale) krant om jouw doelpubliek te bereiken. Meer en meer mensen zoeken hun informatie of producten via internet op en meer bepaald via Google. Jouw online zichtbaarheid is minstens even belangrijk als je offline zichtbaarheid. Je wilt goed gevonden worden, en als je gevonden bent, wil je ook dat jouw product of dienst gekozen wordt. Wees de concurrentie een stap voor. Je hebt een internet marketing plan nodig!

Zet alles in een marketing kalender

Voeg alle acties, opendeurdagen, opleidingen, product lanceringen of bijzondere activiteiten in de kalender. Plaats alles wat je online of offline wilt doen verspreid over het hele jaar. Denk aan je website, facebook, linkedin, een nieuwsbrief, een persbericht, advertentie, flyer, .... Maar begin eenvoudig en maak een keuze uit de verschillende mogelijkheden. Plaats je kalender in het begin niet overvol zodat het vooraf al niet meer haalbaar is. Dit internet marketing plan moet groeien en moet je ook als een leerproces zien. Na een bepaalde periode zal je ook het effect van bepaalde acties ervaren. Op die manier zal je op termijn jouw plan bijsturen volgens het succes van vorige acties of aanpassen omdat bepaalde acties niet het gewenste resultaat hadden.

Feestdagen en themadagen

Zijn er bepaalde feestdagen of vakanties die belangrijk zijn voor jouw doelgroep? Plaats de dagen die je kan gebruiken voor de promotie van je producten in de kalender. Verkoop je producten voor dieren dan kan je een promotie maken op werelddierendag.

Stuur mij de kalenders - Download

Hieronder vind u een lijst met verschillende kalenders:

Marketing kalender 1Globale Marketing kalender

De globale kalender is ontwikkeld om enkel de belangrijke data bij te houden van jouw marketing acties. Vul aan de linkerkant een datum en omschrijving in en de datum wordt gemarkeerd in de kalender. Deze kalender is geschikt als geheugensteuntje om het overzicht te behouden. Om een uitgebreide takenlijst bij te houden, gebruik je beter een van de volgende kalenders.

 

Internet Marketing Kalender 2Internet Marketing kalender

Deze kalender bevat een maandkalender, weekoverzicht en opdrachtenlijst. Hier kan je bijvoorbeeld je wekelijkse statistiekencontrole inplannen en/of jouw dagelijks kwartier social media inplannen. Jouw marketing opdrachten kan je eenvoudig per dag invullen.


Stuur mij de kalenders - Download

Steven Vandooren

Steven Vandooren is oprichter van internetbureau Adiatis. Door de jarenlange ervaring bij kleine en grote bedrijven kan hij jou helpen met de juiste tools en know-how met jouw Internet Marketing.

Reacties (0)

Nieuwe reactie